Obec Štrba otvorí volebnú miestnosť na Štrbskom Plese o hodinu skôr

25.03.2009 Poprad

Štrba 25. marca (TASR) - Štrba bude mať v druhom kole prezidentských volieb všetky štyri volebné miestnosti situované na prízemí.
Ako dnes informoval starosta Michal Sýkora, obec zareagovala na podnety obyvateľov o sťaženom prístupe do jednej z volebných miestností, ktorá bola situovaná počas prvého kola na poschodí Spoločenského domu v Štrbe. Premiestnia ju na prízemie do nových priestorov klubovne pre zdravotne postihnutých občanov s bezbariérovým prístupom. Klubovňu odovzdali do užívania 22. marca.
Okrem toho v snahe vyjsť v ústrety vysokému záujmu voličov o voľby vo volebnom okrsku na Štrbskom Plese otvorí obec Štrba túto volebnú miestnosť skôr, už o šiestej hodine. Chce tak umožniť účasť na voľbách aj zamestnancom zariadení cestovného ruchu, ktorí dochádzajú do práce ozubnicovou a elektrickou železnicou ešte pred začiatkom pracovnej zmeny.
Vo volebnej miestnosti na Štrbskom Plese, v najvyššie položenom volebnom okrsku v Slovenskom republike, vytvorila obec podmienky taktiež pre návštevníkov jedného z najnavštevovanejších lyžiarskych stredísk, aby mohli prísť s voličskými preukazmi a uplatniť svoje právo
 

Vyberte región